Preporuka pogledanih filmova

6,5/10

Iznenađen sam koliko je niska ocjena na IMDb. Smatram da nije toliko loš film. Ali film se prezentira kao komedija, što u svojoj suštini i je. A smatram da ako se nešto prezentira kao komedija i nasmije me e onda je to nešto ispunilo svoju svrhu. Mene je ovaj film nasmijao u par scena i to jako kvalitetno. Uz to ima i glavu i rep, nisu događaji samo nabacani. I to su pozitivne osobine, negativne su prosječna do ispodprosječna gluma, površan scenarij, puno toga već viđeno u drugim filmovima. Sviđa mi se i poruka koju šalje, da budemo zadovoljni s onim kakvim jesmo a da ne tražimo nešto površno kao životni cilj. Poruka je poslana preko punije cure, koja sanja o tome da bude zategnuta i lijepa po njenom shvaćanju te riječi.
 
8,5/10

Sjećam se vremena kada su mnogi govorili kako je ovo soft erotic film, ta vremena su davno prošla, a seks je postao sastavni dio svakog filma. Ali ovaj film ipak ostaje bezvremensko djelo s uvijek aktualnom temom. Dvojica mladih momaka, iz kojih hormoni izlaze iti kada ispuhuju šmrklje iz nosa, se upute na road trip do mora s emocionalno shrvanom ženom koja je ujedno i žena bratića jednog od njih dvojice. Ono što film čini posebnim je što je nabijen seksualnom napetošću između aktera, emociju možete osjetiti i na svom tijelu. Ali glavna tema oko koje se sve vrti je povjerenje i dokle ga možemo kušati dok ne pukne. Glavnu ulogu nosi Meksikanac Diego Luna kojeg će odmah prepoznati svi koji gledaju seriju „Narcos: Mexico“. Još u tim mladim danima je pokazao da će jednog dana biti odličan glumac. Ono što je najbitnije je da dva sata koliko traje film prođu a da ne trepneš, nema niti jedne scene koju bih označio kao suvišnu ili dosadnu.
 
Last edited:
5/10

Vidim da se mnogima svidio ovaj film, ali ne vidim zašto, za mene jedan jako prosječan film u kojem sam vidio više loših stvari nego dobrih. Mislim komično mi je sve skupa izvedeno. Jer ta sjena koja leta okolo jednom ih ubije ako ju vide, a onda imamo scenu gdje Sandra Bullock gleda u tu sjenu noću kroz prozor i ništa joj ne bude. Onda totalno neobjašnjeno to stvorenje ubija sve osim luđaka. Potom imamo scene gdje Sandra Bullock ipak vidi nešto malo kroz povez iako to biće ubija ako ga iti malo vidite. Onda scene gdje imaju povez preko očiju ali bez problema idu uz skale bez da pipkaju jeli zadnja skale ili nije. O onoj sceni gdje prolaze rijeku niz vodopade neću niti pričati, a ni o onoj gdje ispadnu iz broda ali se ipak uspiju svi naći po rijeci i obali iako imaju poveze. Velika večina sporednih glumaca su živi užas, kao da sam gledao „Krim tim 2“. Film mi je neuvjerljiv pogotovo nakon što sam pogledao ranije „Quiet place“ koji je slične tematike ali puno bolje izveden. Ocjena nije niža samo iz razloga što je ipak ideja malo drugačija i to treba poštivati.
 
Last edited:
5,5/10

Zašto se gotovo sve današnje komedije svode na nekakve potrage, na trčanje od jedne destinacije do druge, skupljanja nekakvih smjernica za daljnji tok radnje? Takav je i ovaj film iako moram priznati da nije toliko glup, priča drži vodu iako su možda malo pretjerali s obratima. Da li je smiješan? Pa meni nije, mislim da se se nisam nasmijao na niti jednu scenu, niti bih sada par dana poslije znao prepričati iti jednu scenu sa svrhom da zabavim nekog. Tako da mislim da je to veliki problem za film koji se izjašnjava kao komedija. Priča se svodi na prijatelje koji se nalaze i igraju razno razne društvene igre, no jedne večeri igra krene po zlu iako oni misle da su svi ti događaji idalje dio igre.
 
5/10

Očekivao sam jedan dobar film, ne radi glumaca nego radi priče koja se doimala zanimljivom. I počeo ga ja gledati, kada ono stvarno film skroz dobar. Ali onda na pola film sve kreće nizbrdo, ali toliko nizbrdo da od dobrog filma postane živi užas. Priča se razvodnila, dobro su je zapleli ali onda kao da su se pogubili u tom zapletu i nisu znali kako da uvjerljivo raspletu priču, pa su počeli ubacivati svakakve gluposti. Glumci su ispod prosječni, ova Anna Kendrick me neopisivo živcira u svakom filmu se žešće preserava, Henry Golding bi trebao otići na tečaj glume jer ako je ikada i bio na njemu očito je puno toga zaboravio. Scenarij je užasan. Ali najviše od svega razočara kraj jer više nisam bio siguran da li je poanta filma parodija ili misterija.
 
Last edited:
4/10

Mila još jednom odlučila biti isti karakter kao i u svim filmovima do sada. Ali na sreću ima par glumaca oko nje koji ju solidno izvlače iz tupila. Kao što je npr. lik kojeg tumači Kate McKinnon, njen lik je čak i komičan par puta me nasmijala, da nije bilo nje film nebi bio vrijedan apsolutno nikakvog spomena. Sama priča nije loša, Milu ostavi momak koji je CIA špijun, a ona to nije znala, i on joj na samrti da zadatak koji mora završiti umjesto njega. Da je bilo boljih glumaca i malo vrckastijeg scenarija ovo je mogao biti skroz solidan film, ovako je samo nešto vrijedno zaborava.
 
2/10

Ako želite pogledati film u kojem ste već apsolutno sve vidjeli u drugim filmovima, onda je ovo film za vas. Koje sranje, neznam uopće kojim riječima da opišem koliko je loš. Neznam dal me više živcirala Mila Kunis koja očito zna glumiti na samo jedan način, nedaj Bože da jednom promjeni karakter lika ili što je svaka scena bila hebeno preblještava, neznam koji snapchat filter su korisili prilikom snimanja tj obrade filma, ali nadam se da ga više neće upotrijebiti. Bio sam prisiljen pogledati ga do kraja, što je mučnije od japanskih tehnika mučenja.
 
7/10

Film koji su vjerovatno svi gledali, prvi put sam ga gledao na televiziji jako davno. Tada mi nije bio ništa posebno, čisto okej film. I nakon što sam ga sada opet pogledao ostajem pri tom mišljenju. Jednostavno film nije po mom ukusu. Spor je, prepoetičan, razvučen s dubokim umjetničkim scenama (npr. njih dvoje sjede na madracu i gledaju u pod i tako ih kamera snima i stave 30 sekundi toga u film). Ali na stranu i moj ukus i sve, ovo je kvalitetan film. Ako ne ništa isplati ga se pogledati radi glume Marlon Branda, ali i radi realističnih scena zbog kojih su bile kontroverze prije desetak godina, pogotovo oko one scene analnog sexa. Ali i razumljivo je da je ovaj film za današnje vrijeme prespor jer i sam svijet funkcionira puno bržim ritmom nego je 1972 funkcionirao. Tako da nam mozak i od filma očekuje brzu radnju, bez praznog hoda.
 
7,5/10

Jedna diskutabilna i čudna radnja smještena u post-apokaliptičnom svijetu. Diskutabilna i čudna iz razloga što se na film može gledati kao na totalnu nerealnu glupost ili iz jednog drugog aspekta kao nešto jako duboko u prenesenom značenju. Naime cijela radnja se vrti oko knjige koju Eli pokušava odnijeti na zapad, a na tom putu ga čekaju mnoge nevolje, no on s tim nema problema jer zna zašto to mora uraditi. Ja sam sebi na kraju film protumačio kao Isusovu muku koju je morao kroz zadnje dane svog života proći kako bi otkupio grijehe i doveo novo, bolje doba, za čovječanstvu u kojem nikada riječ Božja neće prestati djelovati. Scene su odlične imamo puno apokaliptičnih širokih kadrova, tmina apokaliptičnog svijeta se osjeća, sve je tamno, prožeto šporkim žutim bojama. Neki dijelovi radnje su olako i naivno odrađeni to mi je malo smetalo. I gluma većine likova je veoma prosječna, ali se Denzel Washington uzdiže iznad svih i još jednom odrađuje vrhunski posao.
 
8/10

Baziran na istinotoj priči kada je Jeffreyja Wiganda bivši direktor otkrio preko tv emisije kako duhanska industrija vara i obmanjuje ljude u vezi sbojih proizvoda. Osim što je priča jako zanimljiva, treba naglasiti i odlično odrađen posao Al Pacina i Russell Crowea. Bio ih je užitak gledati, dali su jednu dodatnu dimenziju filmu, osjećala se tenzija, napetost, tmurnost i što je najvažnije zgražanje nad cijelom stvari. Po meni malo je dug, moglo je to biti kraće jer se imalo što izbaciti. Scenarij je na nekim mjestima malo prezapetljan i nedovoljno jasno napisan. Ali ako imate volje gledati nešto malo teže i kompliciranije onda svakako preporuka.
 
7/10

Teška tema iz nama dalekih zemalja, možda ne geografski dalekih koliko kulturološki. Film govori o genocidu u Rwandi iz 1994. Ali to radi kroz oči jednog direktora hotela koji je skrbio za 1200 ljudi unutar tog hotela za vrijeme rata. Sviđa mi se kako je uvjerljivo prenesena slika jadnih i plitkih postupaka zapadnog svijeta, kada su odlučili ne uložiti nikakav napor kako bi pomogli tim jadnim ljudima, osim šačice UN-ovih vojnika. Upravo to nam puno govori u kakvom jadnom i groznom svijetu živimo. I pravo to daje jednu dodatnu težinu onome što je direktor hotela učinio. Iako se film u svakom slučaju isplati pogledati moram reći da mi glumci nisu uvjerljivo prenijeli emociju tih napaćenih ljudi, nisam osjetio zagorčenost njihovog života u tim trenutcima. Scenarij je prosječan, nema nekih dubokih misli ili poruka. Glumci me nisu oduševili, glavna glumačka ekipa je okej, ali sve ostalo je čak ispodprosječno.
 
8,5/10

Film Oldboy intrigantan je i prilično težak triler glasovitog južnokorejskog redatelja Chan-wook Parka, kojemu je ovaj film drugi nastavak trilogije o motivu čovjekove osvete (prvi i zadnji čine Simpatija za gospodina Osvetu te Simpatija za gospođu Osvetu). Kvaliteta ovoga filma brzo se uočila i izvan granica njegove zemlje (najgledaniji film u Južnoj Koreji 2003. godine), te se upravo ovim filmom svjetska pažnja usredotočila na suvremene korejske filmove. Izvrsno režiran, teške no zanimljive priče i odličnih glumačkih interpretacija film je, uz druge, osvojio Grand prix na canneskom filmskom festivalu.
Dae-su Oh (Choi Min-Sik) mladi je činovnik iz Seoula koji ima dobru obitelj i više-manje sređen život. Međutim, jednoga dana, krajem osamdesetih godina, on je otet dok je hodao ulicom i punih petnaest godina provede zatočen u malenoj mračnoj prostoriji, s televizorom kao jedinim kontaktom s vanjskim svijetom, ne dobivajući nikakve odgovore tko je to učinio i zašto je. Iako je mnogo puta pokušao pobjeći, pa čak se i ubiti, to mi nije pošlo za rukom, on odluči ostati hladnokrvan čekajući dan kada će biti oslobođen. Jednoga dana to se i ostvari, Dae-su Oh je na slobodi, a da je pri izlasku iz zatočeništva dobio mobitel preko kojega komunicira s nepoznatim muškarcem koji mu sugerira gdje i kako bi mogao ući u trag svojim mučiteljima...
Post automatically merged:

8/10

Ryu je gluv radnik zaposlen u tvonici koji očajnički pokušava pronaći donora bubrega za svoju sestru, budući da on kao donor nije kompatibilan. Nakon što biva otpušten iz tvornice, stupa u kontakt s kriminalcima koji se bave prodajom organa na crnom tržištu. S njima sklopi dogovor da će mu oni, u zamjenu za njegov bubreg i životnu ušteđevinu, nabaviti bubreg koji će odgovarati njegovoj sestri. Nakon obavljene operacije, shvaća da je prevaren, a ubrzo nakon toga dobiva poziv iz bolnice koja je srećom pronašla prikladnog donora za njegovu sestru. Problem je u tome što je ostao bez novca kako bi platio operaciju, te se stoga zajedno sa svojom anarhistički nastrojenom djevojkom odlučuje na otmicu kćeri svog bivšeg šefa...
Post automatically merged:

8/10

Emotivna Lee Geum-ya (L., Young-ae) razočarana je mlada žena koja nakon 13 i pol godina provedenih iza zatvorskih rešetaka, nepravedno osuđena zbog otmice i ubojstva dječaka Park Won-moa, nedjela koja nije počinila, napokon izlazi na slobodu. Odbivši po izlasku s robije kušati sir tofu, te se tako simbolički zavjetovati da se nikad neće vratiti u zatvor, Lee odluči pronaći pravog ubojicu i osvetiti mu se. Prisjećajući se zatvorskih dana i često traumatičnih, ali ponekad i prijateljskih odnosa s nekim zatvorenicama, Lee na putu osvete odluči angažirati dvije od njih, odvažne So Yeong-woo (K. Bu-seon) i Su Heui-oh (R. Mi-ran), koje je zadužila tijekom odsluženja kazne. Ona zna identitet pravog krivca, njezinog nekadašnjeg učitelja Baeka (C. Min-sik), bezobzirnog čovjeka koji joj je pomogao tijekom trudnoće u tinejdžerskoj dobi, da bi Lee naknadno životom djeteta ucijenio da prizna krivnju za zločin koji nije počinila. Njezina je kći Jenny (K. Yea-young) sad gotovo tinejdžerica, koju je usvojio par simpatičnih Australaca (T. Barry i A. Cordiner), a u Leeinu nedužnost vjeruje jedino detektiv Choi (Nam Il-woo). Našavši se s kćeri i preuzevši skrb o njoj, Lee se počne zbližavati s djevojčicom, istodobno započevši neobičnu vezu sa šefovim sinom. Kad se napokon suoči s pravim krivcem, Lee će shvatiti da zločin koji joj je Baek podmetnuo nije jedino zlodjelo koje je počinio...
Južnokorejsku kinematografiju već nekoliko godina s pravom krase epiteti velike i jedne od najzanimljivijih svjetskih kinematografija. Titula najintrigantnijeg filmša zacijelo pripada Park Chan-wooku, umjetniku koji je, nakon debitantskog ostvarenja The Moon is...the Sun´s Dream iz 1992., tijekom sljedećeg desetljeća pozornost privukao filmom A Trio i akcijskom hit dramom JSA: Joint Security Area, da bi svjetsku slavu konačno stekao izrazito nasilnom i šokantnom "trilogijom o osveti", filmovima Simpathy For Mr. Vengeance, Oldboy i današnjim naslovom Simpatija za gospođicu Osvetu.
Nakon impresivne psihološke art-triler drame Oldboy, središnjeg i najboljeg dijela trilogije, bilo je jasno da je Park promišljen, zreo i mudar autor, moralist i traged iznimno vješt u pripovijedanju kompleksnih priča i prepletanju filmskih žanrova zaokupljen egzistencijalističkim dvojbama, koji uporište za svoje iznimno uznemirujuće, začudne, tjeskobne, vizualno iznimno dojmljive i stilizirane studije ljudske prirode i destruktivnosti podjednako pronalazi u egzistencijalizmu, religijskoj simbolici i klasičnim grčkim tragedijama. Predstavljajući samog sebe kao ateista koji se kroz filmove oslobađa trauma iz djetinjstva, kada je kao mirno i povučeno dijete često bio žrtvom agresije svojih vršnjaka, te maštao o osveti, Park Chan-wook trilogiju, a posebno njezino zaključno poglavlje, definira kao priče o samoiskupljenju, oslobađanju od grijeha i oprostu.
 
Last edited:
4/10

Postoji jedan mali detalj koji sam primijetio kada pogledam recenzije drugih ljudi na IMDb oko nekog konkretnog filma. A to je da ako se ona prva stranica recenzija sastoji samo od ekstrema ocjena bez nekakve konstante, onda taj film ugl. bude dosadan, tj. bude ono što ja ne tražim od filma. I to mi se dogodilo i kod ovog filma. Za mene dug, naporan, dosadan, prazan. Jednostavno ne znam kako se stvorio cijeli kult tog lika „The dude“ ili sam možda jednostavno bio na krivim drogama pri gledanju. Jer mislim da tog lika mogu voljeti samo oni koji vode isprazan život bez snova, želja ili razuma, napušeni od 0-24, jer se naravno poistovjećuju s njim. Za moj ukus ni H od humora tu nema, doslovno niti jedna scena mi nije izazvala niti onaj mali smiješak u kutku usana. Ali ajde na strnu sve to, glumačka ekipa je odradila vrhunski posao, soundtrack je veoma interesantan. Mislim da filmovi Coen braće nisu za mene.
 
7,5/10

Mislim da je ocjena s IMDb sasvim realna. Ruski kapetan podmornice se zaputi prema obali Amerike s novim tipom podmornice. Naravno pri tome se veliča američka genijalnost, domišljatost, mudrost, patriotizam. Dok su jadni Rusi tupasti i naivni. Iako mi inače to sve nabrojeno smeta u američkim filmovima, u ovom to nekako savršeno pristaje. Tako da bih slobodno rekao da je film zabavan i interesantan. One scene s podmornicama na kraju filma su malo pretjerane, ali i to se savršeno uklapa u cjelinu. Glavni glumci su dobri, sporedni već ne baš ima ih puno tako da ima tu svega. Scenarij je isprazan i naivan. Ali uz sve to što inače nikako ne volim u filmovima ovaj me je nekako pridobio.
 
3/10

Ovo je bio pravi test živaca, pogledati ovaj film do kraja a da ga ne ugasim. Jednostavno katastrofa, još sam prije i pročitao kritike, i u 90% slučajeva su bile negativne i mislim si pa ne može biti toliko loš. Pa bio sam u pravu ne može bit toliko loš kad je još gori. Prvih 15 minuta i zadnjih 10 još koliko toliko mogu proći, ali sve između je očaj. Rusi su uzeli priču koju su Amerikanci izlizali još davnih dana. Zemlju posjeti vanzemaljski brod, nastane panika, konfuzija. Ali što Rusi rade? Oni kao glavne protagoniste stave hrpu tinejdžera koji odjednom postanu spretni kao nekakvi obučeni vojnici. Scenarij je užaš, ta priča je puna rupa. Glumci su u velikoj većini katastrofa, možda bih izdvojio glavnu glumicu Irinu Starshenbaum koja odskače od ostalih. Po meni ne isplati se gubiti vrijeme na ovaj film.